căutare personalizată

miercuri, 10 decembrie 2008

Constatări și lămuriri cotidiene

Am ajuns la un punct de cotitură pentru blogul meu. Am avut "onoarea" primului comentariu la un articol postat aici. Din păcate, comentariul a fost unul plin de injurii și jigniri la adresa mea. De aceea vreau să lămuresc câteva lucruri cu toți cititorii mei:
  1. Nimeni nu vă obligă să accesați blogul și să citiți conținutul său.
  2. Dacă totuși doriți să lăsați un comentariu, sunteți bineveniți să o faceți cât timp se păstrează un limbaj civilizat. Nu mă deranjează comentariile negative, atâta timp cât sunt scrise folosind un limbaj civilizat.
  3. Am introdus moderarea comentariilor, astfel se poate să treacă un timp de la postarea comentariului și până la apariția lui pe site. Am ales să fac acest lucru deoarece nu vreau ca blogul meu să fie plin de comentarii jignitoare și pline de injurii la adresa mea sau a altor persoane.
  4. Faptul că am ales să organizez o strângere de fonduri pentru un anumit lucru pe care mi-l doresc este treaba mea personală, nimeni nu vă obligă să contribuiți dacă nu doriți acest lucru.
  5. Ce urmează face referire la persoana care a postat primul comment: Dacă tot ai postat acel comment jignitor, de ce nu ai integritatea morală și curajul necesar să te semnezi cu numele tău real ?? E simplu să te ascunzi după un nickname și să arunci cu rahat în toată lumea. Și pentru cultura ta generală (care e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire) nu cred că am obligația să îmi explic toate acțiunile mele față de tine. De fapt, nu meriți nici cea mai mică atenție din partea mea. Pentru mine, EȘTI UN NIMENI !!!
Sper că am lămurit tot ce este de lămurit. Dacă aveți neclarități, sunteți bineveniți să lăsați un comentariu.

NOAPTE BUNĂ !!!

duminică, 7 decembrie 2008

Câteva concluzii

Am decis ca azi să scriu despre campania de strângere de fonduri pe care am pornit-o cu ceva vreme în urmă, campanie având ca scop adunarea unei sume de bani necesară pentru achiziționarea unui autoturism. Interfața pentru donații se află pe partea dreaptă a paginii, undeva pe la mijlocul ei (interfața ChipIn). Ce am observat de când am pornit campania este că s-a strâns "enorma" sumă de 0 dolari/euro/RON etc. Din păcate nu mă miră deloc acest lucru deoarece nu aveam așteptări prea mari de la această inițiativă, e mai mult un experiment prin care am dorit să testez receptivitatea oamenilor la a dona o sumă oricât de mică pentru o cauză anume. Ce am observat este că dacă spui adevărul în legătură cu destinația sumei și acest adevăr este unul banal, nu lacrimogen, nu prea reușești nimic. Din păcate(sau din fericire) nu am cum să dovedesc acest lucru deoarece am bunul simț să nu pornesc o campanie de donații bazată pe o minciună lacrimogenă și înduioșătoare.

Cum ziceam mai sus, nu mă miră eșecul acestei strângeri de fonduri, deoarece în momentul în care am pornit campania, am făcut o scurtă prezentare a situației în care mă aflu. Această mică prezentare poate fi vizualizată la adresa http://vreaumasinamea.chipin.com/my-own-car
Din ce cauză nu are efect campania?? Simplu: Oricine citește prezentarea și vrea să găsească motive care să-l împiedice să doneze, va găsi. De exemplu: "Bine că are apartament, acuma mai are pretenția și la mașină. De ce nu a luat prima dată mașina?" sau alte asemenea motive...

Iar ca să dau un răspuns tuturor posibililor cârcotași vă voi povesti următoarele: În momentul în care s-a pus problema achiziționării unui apartament în rate sau a unei mașini, am optat pentru prima variantă deoarece un apartament e mult mai valoros și oferă mai multe posibilități decât o mașină. În plus, în acel moment aveam mașină de serviciu cu care puteam să îmi rezolv într-o mică măsură și problemele personale și în acele condiții eram convins că în scurt timp voi putea aduna eu însumi banii necesari pentru o mașină proprie. Din păcate, nu a fost să fie, am realizat după un an de zile faptul că am lucrat degeaba în tot acel timp și toate visurile mele în legătură cu propria-mi mașină, plătită de mine din banii munciți de mine, s-au năruit. Au fost nopți întregi în care încercam să găsesc o metodă să am propria-mi mașină, dar nu am găsit nicio soluție posibilă.

Așa că am decis să încep această campanie în care mi-am pus multe speranțe la început, dar odată cu trecerea timpului, aceste speranțe încep să se năruie și ele.

Sper, ca in viitor, sa am norocul să reușesc să îmi îndeplinesc visul, dacă nu, asta e, va fi încă un vis adăugat în lista viselor neîmplinite...


Noapte Bună !!