căutare personalizată

sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Maty la baie, cu multă spumă

Efectele crizei se resimt și în România. Sau nu?? (2)

Am ales să revin la articolul cu același nume publicat în urmă cu 9 zile: Se pare că Dacia nu va opera nicio reducere pentru gama sa de autoturisme. În schimb, oferta curentă a Dacia este următoarea:
- ABS cadou pentru toată gama
- primele 6 rate de leasing cadou
- 3 ani garanție în limita a 100.000 de km.

Până aici nimic deosebit, dacă ne gândim că Uniunea Europeană plănuiește obligativitatea dotării autovehiculelor cu ABS în viitorul apropiat.

Din păcate din cauza încăpățânării conducerii fabricii, care ține neapărat să își păstreze aceeași marjă de profit ca și până acum, Dacia a ajuns să nu mai fie un best-buy ca și până acuma, deoarece majoritatea producătorilor de automobile au început să facă reduceri semnificative de prețuri.

Un exemplu concret vine chiar de la fratele mai mare a Dacia: Renault. La Renault Megane Sedan există o reducere de până la 25% din prețul cu TVA. Asta înseamnă că un Megane de 15.000 euro ajunge cu această reducere să coste 11.250 de euro și are și 5 ani garanție. Comparați acest preț cu prețul unei Dacii Logan Prestige cu motorizare diesel 85 CP și garanție extinsă (10.909 euro). Diferența e foarte mică, de doar 341 de euro, însă dacă alegeți să dați acești 341 de euro veți obține o mașină net superioară Loganului, atât ca dotări cât și ca siguranță, finisare etc.


Notă: Când am făcut configurația Daciei, am observat că pentru Logan PH 2, la culoarea Jaune Tournesol (Galben), culoarea mea favorită, nu se mai oferă bara de protecție vopsită în culoarea caroseriei, în schimb bara este neagră. Acest lucru se întâmplă doar la această culoare, fapt incorect după părerea mea. Urmează să trimit un mail la Vocea Clientului ca să văd care este cauza acestei modificări.

Happy Maty...


Cu concursul Fotografului Oficial LC Arad, un maestru al Photoshop-ului, Sorin, va prezint un Matiz fericit (probabil din cauza ieftinirii benzinei).