căutare personalizată

marți, 15 septembrie 2009

O nouă găselniţă a Primăriei Arad

Ştiind că cetăţeanul de rând e mai bogat decât Bill Gates şi când vine vorba de plătit taxe şi impozite noi, e primul la caserie, Primăria Arad a găsit de cuviinţă să închirieze locurile de parcare amenajate în apropierea blocurilor. Taxa lunară va porni de la 10 RON iar atribuirea locurilor se va face celor care fac dovada că locuiesc unde locuiesc şi deţin sau au în folosinţă un autoturism. Atribuirea se va face la nivel de Asociaţie de Locatari.

În cazul în care cererea de locuri este mai mare decât numărul de locuri disponibil, se va face licitaţie publică cu strigare pentru aceste locuri. Acest lucru înseamnă că cel care dă mai mulţi bani ia locul de parcare.

Desigur că Primăria s-a gândit doar la profitul obţinut de aici, nu şi la câteva cazuri ce vor apărea dacă această hotărâre va fi adoptată şi anume:

1. Ce se întâmplă cu acei locatari care îşi vor cumpăra masină după ce s-au atribuit locurile de parcare şi nu vor mai fi locuri libere? Aceştia unde vor mai parca? Pe trotuar, în copaci sau vor urca maşinile în apartamente?

2. Aceeaşi întrebare şi pentru cei care vor vizita pe cineva: Vizitatorii unde îşi vor putea lăsa maşinile? Va deconta Primăria costul călătoriei cu taxi-ul?

3. Desigur trebuie să ne gandim şi la acei locatari care au deja maşină, dar nu şi-au permis să liciteze o sumă destul de mare încât să obţină un loc de parcare. Cu aceştia ce se va întâmpla?

Niciunde în textul hotărârii nu sunt amintite măsuri pentru categoriile enumerate mai sus.

Dar, normal că Primaria a prevăzut sancţiuni:

- cei care parchează pe un loc rezervat ce nu le aparţine vor avea maşinile ridicate

- neeliberarea locurilor de parcare la cererea Primăriei se sancţioneaza cu amendă de la 300 la 400 RON.

- montarea ilegală a unor însemne/plăcuţe pentru rezervarea locului, altele decât cele montate de autorităţi se sancţionează cu amendă de la 100 la 200 RON.

- distrugerile se sancţionează cu amendă de la 200 la 300 RON.


Dacă până acum nu au existat scandaluri în ceea ce priveşte locurile de parcare fiind valabilă regula: "Primul venit, primul servit", vă spun eu sigur că vor exista multe scandaluri dacă se va adopta această hotărâre.