căutare personalizată

duminică, 30 august 2009

Excursie la lacul Bucura

Împreună cu câţiva colegi din LoganClub, am fost ieri în excursie la lacul Bucura. Lacul Bucura este situat în Parcul Naţional Retezat din Munţii Retezat. Este cel mai mare lac glaciar şi este situat la o altitudine de 2040 m. Are o suprafaţă de 8.9 hectare şi un volum estimat de 625.000 metri cubi.

A fost o excursie obositoare: urcarea până la lac a durat aproximativ 2 ore iar la coborâre ne-a prins ploaia însă până am ajuns jos ploaia s-a oprit aşa că nu ne-am udat prea tare.

În continuare urmează câteva poze făcute de Sorin (fotograful şi ghidul grupului) şi Doru.







3 comentarii:

Dia spunea...

Hei. Uite am dat de blogul tau si.. m-ar interesa traseul in detaliu pe care ati fost. Si desigur starea drumurilor, etc. Ti-as ramane sincer recunoscatoare :D.

Daniel Teudan spunea...

@Dia: Noi am mers prin Timis - Caras-Severin - Sarmisegetusa - Barajul de acumulare Gura Apelor. Pana la baraj drumul a fost relativ bun (de la Sarmisegetusa e drum judetean combinat cu drum din placi de beton destul de OK), de la baraj e drum forestier. Noi am mers cu 2 Loganuri (unul cu 4 persoane si celalalt cu 3) si doar in 2 locuri a fost mai dificila trecerea, in rest se poate merge destul de bine fara sa atingi scutul masinii. Cum ziceam si in post urcarea pe jos a durat aproximativ 2 ore iar traseul a avut o dificultate medie dupa parerea mea. Dar tinand cont ca excursia asta am facut-o acum aproape un an, nu stiu care este starea actuala a drumurilor.

Daniel Teudan spunea...

@Dia: Cel mai bine vezi traseul aproximativ pe Google Earth. Cauti Lacul Bucura si in stanga lacului vei vedea si barajul. De la baraj este marcat un drum (numit Drum de Google) pana in sudul lacului. Drumul acesta forestier are cam 10-15 km. Noi am mers pana la capatul drumului si de acolo am continuat urcarea pe jos.